Vrsta: resava nebina, astra (Aster ericoides f. prostratus novo ime: Symphyotrichum ericoides f. prostratum)

Kultivar: ‘Snow Flurry’

Opis: slapovi belih cvetov, prekrivna, odporna proti suši

Cveti: avg/okt

Višina: 15 cm

Št. sadik na m2: 5

Pakiranje: 1 kom

Velikost lončka: 10,5 ali 12 cm

Rastišče, vzdrževanje

Večina nebin oz. aster je precej nezahtevnih za gojenje. V vrtu pri nas najpogosteje srečamo množico sort novoanglijskih Aster novae-angliae in virginijskih nebin Aster novi-belgii, poleg tega pa še alpsko nebino A. alpinus. Vse omenjene se odlično obnesejo v zmerno vlažnih, odcednih vrtnih tleh.
Nekoliko pazljiveši moramo biti pri nekatrih sortah resave nebine A. ericoides, saj je pri njih odcednost še bolj ključnega pomena kot pri zgoraj omenjenih. V težkih tleh lahko pride do gnitja koreninskega vratu.

Bolezni, škodljivci

Večina nebin je zelo odpornih. Nekaj težav se pojavlja predvsem pri sortah A. novae-angliae, A. novi-belgi, A. dumosus, ki jih v neugodnih okoljskih razmerah lahko napade pepelasta plesen.

Oblikovanje

Vse višje rastoče nebine so nepogrešljive v poznopoletnih in jesenskih gredah. Najlepše pridejo do izraza ob filigranskih socvetjih in listih okrasnih trav, jesenskih anemonah, hermelikah… Zaradi po večini ozkih in tudi drobnih listov ustvarjajo teksturno pestro sliko skupaj z rastlinami s širšimi listi (Bergenia, Phlomis). Nekatere vrste so čudovite v travniških in prerisjkih zasaditvah, najnižje pa uporabimo v skalnjakih, ob škarpah, na robu gredic.

Ocena

Izdelek še nima ocene. Bi želeli oddati svojo?

Oddajte oceno za “Aster ericoides f. prostratum 'Snow Flurry'”

*