Echinacea ‘Tomato Soup’

5,20€

Ni na zalogi

Vrsta: ameriški slamnik (Echinace hy.)

Kultivar:  ‘Tomato Soup’

Opis: paradižnikovo rdeča socvetja

Cveti: jul/sept

Višina: 70-80 cm

Št. sadik na m2: 9

Pakiranje: 1 kom

Velikost lončka: 1,6 L

Rastišče, vzdrževanje

Najpogosteje sadimo škrlatni ameriški slamnik Echinacea purpurea, njegove sorte in križance, ki so nastali s to vrsto. Najlepše uspevajo v dobrih vrtnih tleh, kjer so tla odcedna in se nikoli ne izsušijo. Krajše suše in sončna pripeka jim ne škoduje, v hujših primerih pa moramo zalivati. Povsem drugače je z vrsto bledi ameriški slamnik Echinacea pallida in njenimi sortami, saj odlično uspevajo tudi v slabih tleh, ki so lahko peščena, kamnita in so pogosto izpostavljena suši, tudi daljše obdobje.

Bolezni, škodljivci

Praktično so brez bolezni in škodljivcev. Zelo redko se lahko pojavi kakšna bakterijska okužba listov. V takem primeru nadzemni del do tal porežemo in počakamo na novo rast. Če je ta še vedno okužena, rastlino sežgemo. V primeru virusne okužbe, rastlino izkopljemo in sežgemo oz. je vsaj ne mečemo na kompost.

Oblikovanje

Lepi so v cvetličnih gredicah, uporabni kot rezano cvetje, zadnja leta pa so nepogrešljivi v naravnih vrtovih in vrtnarskih imitacijah prerij. Njihovim velikim socvetjem lepo pristojijo drobnocvetne rastline in socvetja okrasnih trav. Nenavadne barve novejših križancev uporabimo za drzne moderne zasaditve. Na tržišču so na voljo tudi nizke sorte, ki jih lahko uporabimo tudi v sezonskih nasadih večjih loncev in korit.

Ocena

Izdelek še nima ocene. Bi želeli oddati svojo?

Oddajte oceno za “Echinacea 'Tomato Soup'”

*