Več kot polovico knjige predstavljajo fotografije zasaditev trajnic, ki so bile posnete izključno v slovenskih vrtovih. Jedro vsebine je razdeljeno na štiri dele oz. poglavja: Sončni vrt, Skalni vrt, Senčni vrt in Vodni vrt. Skupaj je predstavljenih 100 zasaditev. Več spodaj …

Kategorija:

Opis

Trajnice za vse letne čase

Uspešne zasaditve v slovenskih vrtovih – A. Gorza, S. Jereb, M. Sever, T. Vesel,
2009, 227 strani

Matic Sever je v soavtorstvu z Alenko Gorzo, Samom Jerebom in Tomažem Veselom pripravil obsežno delo o zasaditvah trajnic z naslovom Trajnice za vse letne čase. Več kot polovico knjige predstavljajo fotografije zasaditev trajnic, ki so bile posnete izključno v slovenskih vrtovih. Jedro vsebine je razdeljeno na štiri dele oz. poglavja: Sončni vrt, Skalni vrt, Senčni vrt in Vodni vrt. Skupaj je predstavljenih 100 zasaditev, vsaka predstavitev obsega 2 strani in je sestavljena iz naslova, seznama uporabljenih vrst oz. sort, znakov, ki predstavljajo pogoje za rast barvo zasaditve in čas cvetenja, predstavitvenim besedilom, dvema fotografijama in zanimivostjo ali nasvetom.

Pravi biser knjige pa so drobni nasveti, zanimivosti in namigi, ki jih najdemo na koncu besedila posamezne zasaditve. V njih avtorji podajo zanimive praktične nasvete, ki izvirajo lastnih izkušenj, ali iz izkušenj lastnikov vrtov, kjer so fotografirali.

Povzeto s strani slonep.net